Raudikon Ruunan lauma

Emmi, johtajatamma Emmi ja Teuvo

Olen hevosihminen. Ratsastusharrastus alkoi lapsena ja vei opiskelemaan hevosagrologiksi. Hevosalan järjestötoiminnassa olen työskennellyt jo yli kymmenen vuotta, ja se antoisa työ jatkuu edelleen vaikka yritystoiminta on tullut mukaan kuvioihin. Raviurheilu kiinnostaa minua vuosi vuodelta enemmän, ja tällä hetkellä yhden ratsuhevosen lisäksi omistan osuuden yhdestä ravihevosesta. 

Raudikko Ruuna tmi syntyi keväällä 2015 pitkän suunnittelun tuloksena. Rakkaus hevosiin ja kauniisiin, käytännöllisiin esineisiin muotoutui yritykseksi. Meiltä et voi ostaa kiinalaista halpatavaraa, mutta minun ystävieni tekemiä tuotteita voit. 

Teuvo, raudikko ruuna

Kaiken takana on tietysti hevonen, se oikea raudikko ruuna. Teuvo on vuona 1998 syntynyt virolaisruuna, joka pitää minut kiinni hevosen tuoksussa ja tallielämän arjessa. Parhaat ideat ja ajatukset tuotteisiin syntyvät usein pitkin ohjin kävellessä, laiskan käyntikeinahtelun tuottamina. Maailma on erilainen hevosen korvien välistä katsottuna.

Lauma

Alla on esitelty tuotteidemme tekijät ja yhteistyökumppanit, jotka kaikki ovat tärkeä osa laumaamme.

Designas / Jouhikorut by Anne Svahn
Annen käsialaa ovat nettisivujemme lisäksi myös useat tuotteitamme koristavat hevoskuvat ja tietysti upeat jouhikorumme. Annen työhuone on siirtynyt Espanjasta Klaukkalaan.

IINALII
IINALII valmistaa rautalangasta persoonallisia hevospatsaita, joista jokainen on uniikki yksilönsä. Suosituin materiaali on hehkutettu rautalanka, jonka voi halutessaan ruostuttaa, mutta käytössä on myös mm. kuparilankaa, sinkittyä rautalankaa sekä purettuja kitaran kieliä. Hevoset syntyvät nykyään Lapissa!

Karoli Oy
Karoli Handcrafted Ceramics - upeaa käsintehtyä keramiikkaa Janakkalan Tervakoskelta! Karoliinan käsissä pyöräytetään Raudikko Ruunalle myyntiin mm. tyylkkäät hevosaiheisin tekstein stanssatut mukit.

Rentome Oy
Hämeenlinnalainen yhden naisen yritys on erikoistunut jalostamaan vanhoista lehdistä käsilaukkuja, tablettisuojia, rahapusseja... Hannan käsissä vanhat Hevoshullut ja Hippokset saavat uuden elämän. Rentome tekee yhteistyötä myös paikallisen Nahkaamon kanssa.
Lehtituotteiden tekijänoikeuksista on tullut kysymyksiä. Koska tuotteissa käytetään kierrätettyjä, jo valmistettuja lehtiä, tekijänoikeus on rauennut. Lisätietoja emmi@raudikkoruuna.fi. 

Korusuunnittelu Henna K
Korusuunnittelu Henna K on yhden naiskultasepän yritys, joka valmistaa koruja asenteella ja ammattitaidolla. Mallistosta löytyy kaikkea kengitysnaulakorusta valkokultaiseen timanttivihkisormukseen. Hevosrakas Henna valmistaa korut käsityönä pajallaan Porissa.

Olossa
Olossa on yhden hevosrakkaan naisen yritys, joka paitsi valmistaa käytetyistä hevosenkengistä sisustus- ja käyttöesineitä, pitää myös huolta hevosihmisten ja (vähän muidenkin) kehon ja mielen hyvinvoinnista. Sanna tuntee erityistä vetovoimaa ruosteeseen ja elämää nähneisiin esineisiin. Olossa-tuotteissa voitkin aistia aina palan esineen historiaa yhdistettynä nykyajan tarpeisiin.

Uusiofuusio Oy
Uusiofuusio on järvenpääläinen pienyritys. Hannan ja Mikon työväline on laserkone ja materiaalit pääasiassa erilaisia kierrätysmateriaaleja. Uusiofuusiolta tilaamme myyntiin mm. kärrypoletteja, kylttejä ja koruja.

 

Mukaan laumaan?

Oletko pienyrittäjä tai yksityishenkilö, joka tekee käsillään kivoja hevosaiheisia tuotteita? Loistavaa, ota toki yhteyttä! Laajennamme tuotevalikoimaamme maltillisesti mutta varmasti, ja olemme erityisen kiinnostuneita kauniista ja käytännöllisistä esineistä.