Raudikon Ruunan lauma

Emmi, johtajatamma Emmi ja Teuvo

Olen hevosihminen. Ratsastusharrastus alkoi lapsena ja vei opiskelemaan hevosagrologiksi. Hevosalan järjestötoiminnassa olen työskennellyt jo yli kymmenen vuotta, ja se antoisa työ jatkuu edelleen vaikka yritystoiminta on tullut mukaan kuvioihin. Raviurheilu kiinnostaa minua vuosi vuodelta enemmän, ja tällä hetkellä yhden ratsuhevosen lisäksi omistan osuudet neljästä ravihevosesta. 

Raudikko Ruuna tmi syntyi keväällä 2015 pitkän suunnittelun tuloksena. Rakkaus hevosiin ja kauniisiin, käytännöllisiin esineisiin muotoutui yritykseksi. Meiltä et voi ostaa kiinalaista halpatavaraa, mutta minun ystävieni tekemiä tuotteita voit. 

Teuvo, raudikko ruuna

Kaiken takana on tietysti hevonen, se oikea raudikko ruuna. Teuvo on vuona 1998 syntynyt virolaisruuna, joka pitää minut kiinni hevosen tuoksussa ja tallielämän arjessa. Parhaat ideat ja ajatukset tuotteisiin syntyvät usein pitkin ohjin kävellessä, laiskan käyntikeinahtelun tuottamina. Maailma on erilainen hevosen korvien välistä katsottuna.

Lauma

Alla on esitelty tuotteidemme tekijät ja yhteistyökumppanit, jotka kaikki ovat tärkeä osa laumaamme.

Designas / Design by Anne Svahn
Annen käsialaa ovat nettisivujemme lisäksi myös useat tuotteitamme koristavat hevoskuvat ja tietysti upeat jouhikorumme. Anne asuu nykyään Espanjassa ja ratsastaa ihanilla PRE-hevosilla. 

Uusiofuusio Oy
Uusiofuusio on järvenpääläinen pienyritys. Hannan ja Mikon työväline on laserkone ja materiaalit pääasiassa erilaisia kierrätysmateriaaleja. Uusiofuusiolta tilaamme myyntiin mm. erilaiset kyltit, naulakot ja poletit.

Rento Design Oy
Hämeenlinnalainen kahden naisen yritys on erikoistunut jalostamaan vanhoista lehdistä käsilaukkuja, tablettisuojia, rahapusseja... Hannan ja Ullan käsissä vanhat Hevoshullut ja Hippokset saavat uuden elämän.
Lehtituotteiden tekijänoikeuksista on tullut kysymyksiä. Koska tuotteissa käytetään kierrätettyjä, jo valmistettuja lehtiä, tekijänoikeus on rauennut. Lisätietoja emmi@raudikkoruuna.fi. 

Sari ja Kuva
HÖRponit laukkaavat laumaamme Vantaalta. Sari on kiinnostunut etenkin kierrätysmuovin käytöstä, ja siitä on tehty myös HÖRponi-korut.

Ainoa Graphic Design
Ainoa Graphic Design on yhden naisen keskisuuri helsinkiläinen mainostoimisto, joka tekee graafista suunnittelua suurella sydämellä. Ainoalta valikoimissamme ovat hauskat postikortit.

LumiWau
“Dare to be more than average”. LumiWAUn slogan kertoo paljon yrityksestä ja sen tuotteista. Näyttävät printit ja värit tekevät tuotteista massasta poikkeavia, eikä niitä suositella harmaavarpusille. Raudikko Ruunan valikoimaa LumiWAU täydentää satumaisilla yksisarvisilla ja poneilla, joita löytyy mm. ekologisesti valmistetuista t-paidoista ja kasseista. Tuotteet valmistetaan Vantaalla.

A.V. Sisustuspaja
Arja on Seinäjoella asuva hevosalan ammattilainen, joka meidän iloksemme pitää käsillä tekemisestä ja kierrätysmateriaaleista. Arjan käsistä Ruunalle tulevat myyntiin mm. upeat sisustuslaatikot,

Korusuunnittelu Henna K
Korusuunnittelu Henna K on yhden naiskultasepän yritys, joka valmistaa koruja asenteella ja ammattitaidolla. Mallistosta löytyy kaikkea kengitysnaulakorusta valkokultaiseen timanttivihkisormukseen. Hevosrakas Henna valmistaa korut käsityönä pajallaan Porissa.

Olossa
Olossa on yhden hevosrakkaan naisen yritys, joka paitsi valmistaa käytetyistä hevosenkengistä sisustus- ja käyttöesineitä, pitää myös huolta hevosihmisten ja (vähän muidenkin) kehon ja mielen hyvinvoinnista. Sanna tuntee erityistä vetovoimaa ruosteeseen ja elämää nähneisiin esineisiin. Olossa-tuotteissa voitkin aistia aina palan esineen historiaa yhdistettynä nykyajan tarpeisiin.

IINALII
IINALII valmistaa rautalangasta persoonallisia hevospatsaita, joista jokainen on uniikki yksilönsä. Suosituin materiaali on hehkutettu rautalanka, jonka voi halutessaan ruostuttaa, mutta käytössä on myös mm. kuparilankaa, sinkittyä rautalankaa sekä purettuja kitaran kieliä. Hevoset syntyvt Punkalaitumella.

Mukaan laumaan?

Oletko pienyrittäjä tai yksityishenkilö, joka tekee käsillään kivoja hevosaiheisia tuotteita? Loistavaa, ota toki yhteyttä! Laajennamme tuotevalikoimaamme maltillisesti mutta varmasti, ja olemme erityisen kiinnostuneita kauniista ja käytännöllisistä esineistä.