Koru omista jouhista

Meiltä voit tilata korun myös oman hevosystäväsi jouhista! Olemme lisänneet kauppaan suosituimmat korumallit suoraan tilattavaksi, mutta voit tilata myös juuri sellaisen korun kuin haluat, juuri niillä heloilla ja koristeilla kuin haluat. Korumalleja voit katsoa verkkokaupasta ja useimpia koristeita on jatkuvasti saatavilla - erikoisemmissa toiveissa varmistamme saatavuuden ennen tilauksen vahvistusta ja laskutusta. Mikäli sinulla on kysyttävää tai haluat tilata muun kuin kaupassa olevan korumallin, ole rohkeasti yhteydessä emmi@raudikkoruuna.fi tai yhteydenottolomakkeen kautta.

Esimerkkejä koruista

Kuinka paljon jouhia tarvitaan?

Tarvittavien jouhien määrä riippuu luonnollisesti tilattavan korun tyypistä. Jouhia tarvitaan kaikkiin punottuihin peruskoruihin n. 1 cm halkaisijaltaan oleva nippu. Rannekoruun tarvitaan vähintään n. 35 cm nippu jouhia, avaimenperään, kaulakoruun ja korvakoruihin n. 25 cm. Jos haluat korun pelkällä jouhitupsulla, ilman punosta, lyhyemmät jouhet riittävät. Huomaa, että kaikkien nipun jouhien tulee olla vähintään ilmoitetun pituisia! Pidemmät eivät luonnollisestikaan haittaa, mutta lyhyempiä ei voi todennäköisesti käyttää. Hartsikoruihin riittää jopa muutama jouhi.

Koruissa käytetään häntäjouhia, sillä ne ovat harjajouhia vahvempia. Harjajouhet sopivat hartsikoruihin ja joihinkin koristetupsuihin ja riipuksiin - ole yhteydessä mikäli sinulla on vain harjajouhia käytettävänä, niin mietitään yhdessä niistä hyvä toteutus.

Jouhien kerääminen

Ota jouhia eri puolelta häntää jottei siihen jää lovea. Jouhia ei tarvitse pestä, mutta mikäli hevosen häntä on kovin mutainen, pahimmat liat on hyvä harjata tai pestä pois. Kiinnitä jouhet nipuksi esim. letityskuminauhalla, älä käytä teippiä sillä siitä jää liimaa jouhiin. Etenkin jos lähetät usean hevosen jouhia samassa kirjeessä, ne on hyvä eritellä omiin nimikoituihin pusseihinsa.

Jouhien lähettäminen

Lähetä jouhet osoitteeseen:
Raudikko Ruuna tmi
Ratsukuja 10 C 13
14200 Turenki

Voit myös tuoda jouhet tapahtumaan jossa olemme mukana - tarkista keikkakalenterimme täältä.

Omista jouhista tehtävien korujen toimitusaika on noin 3-5 viikkoa riippuen korujen tekijän Annen ruuhkasta ja postin kulusta. Mikäli tarvitset korun tiettyyn juhlapäivään mennessä, muista mainita siitä niin voimme yrittää kiirehtiä sitä.

Jouhikorut