Jouhikorujen hoito

Kuinka pidän huolta jouhikorustani?

Jouhista tehty punos on kestävä, mutta käytössä yksittäiset jouhet voivat katketa etenkin jos ne tarttuvat johonkin kiinni. Jos huomaat katkenneen jouhen, leikkaa se varovasti niin lyhyeksi kuin saat niin että irtonaiset päät jäävät letin sisään.

Jouhikorun voi kastella ja tarvittaessa pestä. Käytä mietoa pesuainetta tai shampoota, huuhtele hyvin. Metalliosien liimaus kestää pesua. Jos koru on säilytyksessä taipunut vinoksi, kastele koru ja muotoile varovasti takaisin oikeaan muotoonsa. Kuivaa metalliosat huolellisesti ja anna korun kuivua ilmavassa paikassa.

Vältä korun kosketusta voimakkaisiin kemikaaleihin ja kuumuuteen. Käsittele jouhikorua hellävaroen kuten hiuksiasi, ne ovat samaa ainesta.

Hopeaosien hoito

Jos korusi metalliosat ovat hopeaa, muista puhdistaa hopea tarvittavan usein pehmeällä liinalla ja tarvittaessa hopeanpuhdistusaineella. Käytössä hopea tummuu ja värjäytyy helposti, mutta pienellä kiillotuksella palautuu ennalleen. Muista että hopea on melko pehmeä metalli ja voi naarmuuntua helposti.

Korumetalliosien hoito

Korumetalliosat ovat eri metallien seosta. Usein ne ovat päällystettyä messinkiä, ja kovassa käytössä pinta voi kulua. Säilyttääksesi metalliosat hopeanvärisinä vältä naarmujen ja hankauksen syntymistä. Korumetalli kestää hyvin pesua miedoilla pesuaineilla.

Ruostumattoman teräksen hoito

Osat, jotka on tehty ruostumattomasta teräksestä ovat kestäviä, mutta niihinkin voi joskus tulla naarmuja ja värjäytymiä. Värjäytymät lähtevät yleensä helposti vedellä, miedolla pesuaineella ja pienellä hankauksella. Muista kuivata metalliosat.